Vacature Social Worker

Heb jij ook een compassie om (potentiële) slachtoffers van geweld te helpen en wil je samen werken aan een veilige toekomst? Ben jij in staat om in diverse situaties cultuursensitief en adequaat te handelen? Lees dan snel verder!

ECS
ECS is een groeiende en dynamische organisatie, waar wordt gedacht in oplossingen en waar we innovatief te werk gaan. ECS is een trainings- en hulpverleningsinstantie dat zich op een cultuursensitieve, verbindende en constructieve manier inzet voor (potentiële) slachtoffers van geweld. Te denken valt aan:

 • Opvoeden en opgroeien tussen twee culturen,
 • Onveilige relatie,
 • Stalking,
 • (V)echtscheiding,
 • Huiselijk geweld,
 • Eergerelateerd geweld, huwelijksdwang, achterlating, kindontvoering etc.
 • Alle thema's in samenhang met onder andere culturele en of religieuze aspecten.


Uitingen van deze praktijken voltrekken zich bijvoorbeeld door druk vanuit de omgeving (familie, naasten, de gemeenschap) en niet zozeer vanuit het individu. Een effectieve aanpak heeft dus een collectief karakter: gericht op zowel cliënten als de omgeving.

Onze ambitie is het voorkomen van geweld, het stoppen van geweld en het bieden van hulp bij de gevolgen van geweld. Wij geloven erin dat je met specialistische kennis, cultuursensitief werken en werken vanuit de leefwereld (bestaande uit normen, waarden en leefregels) de veiligheid van mensen kunt vergroten. ECS werkt nauw samen met de wijkteams van verschillende gemeenten in Arnhem en omgeving, Veilig Thuis, de politie en opvanginstellingen.


Jouw werkzaamheden
Als social worker zijn je taken en verantwoordelijkheden gevarieerd en veelomvattend.          
         

 • Je staat voor het bevorderen van de veiligheid van de cliënt in de eigen omgeving.
 • Je werkt zelfstandig in een casus en brengt samen met de cliënt de leefwereld, de situatie en de onveiligheid in kaart en maakt een plan voor duurzame veiligheid.
 • De begeleiding bestaat uit hulpverlening zowel individueel en/of gezinsgericht. Hierdoor heb je veel contact met ketenpartners, zoals wijkteams, Veilig Thuis, politie en veiligheidshuizen.
 • Belangrijke speerpunten in de begeleiding is cultuursensitief en systeemgericht handelen. Het doorbreken en voorkomen van geweld staat centraal.

 

Wie zoeken wij? 
Je houdt van aanpakken en je kunt zelfstandig werken. Affiniteit en ervaring in het werken met gezinssystemen, sociaal domein en andere culturen is gewenst. Je bent in staat zonder oordeel, cultuursensitief en systeemgericht aan de slag te gaan. Je communiceert helder, open en bent stressbestendig. Jij gaat met veel passie en bezieling te werk. Gezien de complexiteit van de problematiek van onze cliënten en de kwaliteit die wij als organisatie willen leveren, heb je voor de functie van social worker een relevante hbo- diploma richting hulpverlening/ zorg (MWD / Social Work) nodig. SKJ geregistreerd is gewenst.

Wat bieden wij?
Bij ECS maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen, die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Werken bij ECS biedt je alle kansen om verschil te maken voor slachtoffers rondom genoemde problematiek.

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk. Jouw salaris ligt tussen €2.694,- en €4.261,- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Deze functie is voor 24-32 uur per week. Inschaling doen we op basis van opleiding en ervaring.

Indiensttreding zo snel mogelijk en in goed overleg voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Solliciteren

Vul het formulier in of stuur je motivatie en CV naar aanmelding@e-cs.nl t.a.v. Bayram Varli.

Je kan solliciteren tot 21 januari 2022.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Bayram Varli via 06-29396476.

Wij hanteren een actief referentiebeleid. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Solliciteer direct!

Wil je graag solliciteren op een functie bij ECS?
Vul hier onder je gegevens in.